İnsanoğlu elde etmek istediklerini seçerek sahiplenmek ister, bunun için “Fizik Mantıkları”nı kullanır..
Ticaret – alışveriş hareketi sosyal bir sahiplik denklemidir, toplumlar bu sahiplenme “Fizik Denklemi” hareketine sınır koymazlar..
Fakat insanlar elde etmek istediği varlıklara vereceği denk varlık için bazen “Aşırı Menfaat Kuralları”nı işler..hatta hiç hakkı olmayan varlıklara sahip olmak ister ve bunun için yine fiziğin mantıklarını kullanır..
İnsanın elde etmek istediği canlılar için ilk uyguladığı “Fiziksel Silahlar”dır, fakat silahlar toplumun kabul etmediği bir alanda kullanılamaz, bunun için diğer sahip olma mantıklarını kullanır..
1- Oltalar ve yemleri
Oltalar; “Tekil Yakalama Aletleri”dir, yakalanacak canlının ihtiyacı olan yemlerle hazırlanır..yemler sahte yada gerçek olabilir her iki yem oltaya gelme çağrısı içindir..oltaya gelenler kendi istekli hareketi ile yakalanır..
2- Ağlar ve ölçüleri
Ağlar; “Liflerin bağ oluşumu ile örülmüş aralıkları olan birleştirici”dir, aralıklar boyutların ölçüsüdür, ölçüsünden küçük olan varlıkları serbest bırakırken büyükleri bağlar….bu fizik mantığı çoğul birleştirici mantığıdır, ölçüleri kapsayan bütün varlıkları bağlar, ağlara giren varlıklar “ayrılır ve hareketleri bağlanır”..
Ağları kullanmanın iki şekli vardır
– Hareket yoluna ağ oluşturmak
– Yem ilavesi ile hareket yolu oluşturmak ve yola ağ oluşturmak
3- internet sosyal ağı
Günümüz sosyal hareketlerinde sosyal ağlar insanların kendi istekleri ile yakalandığı ve kontrol altına alındığı bir fizik hareketidir, görünüşte hiç karşılığı olmayan bir iletişim ağı sağlanmaktadır, fakat ağa yakalanan insanlar filitre edilerek kontrol edilmektedir ve haklarının ellerinden alındığının dahi farkında değildirler…
4. Kuruş etkisini kullanmak
Kuruş çok küçük kuruluş etkenidir, fakat bu küçük etken ticari hareketin kazancıdır.
Ticaret sahipleri kuruşları kullanarak insanların zihinsel yönetimini etkilerler.
Bu satıcı 1 tlyi çok büyük yanındaki 50 kuruşu da görünmez hale getirmiştir, insanlar alışveriş yaptıklarında ödeme yapma anında fiyatın gerçeği ile karşılaşmaktadır, içeceği içtikleri için parasını da ödemektedir.
Buradaki satıcı ürünlerini 1 kuruş noksan göstermiştir.. böyle bir durumda fiyatlara dikkatsiz bakış gerçek fiyatı gözden kaçıracaktır.
Kuruş kuruluş’tur
https://turkbilimi.com/kurus-kurulustur.html