.
.
İnsanlık tarihi hayvanların güçlü yaradılış özelliklerini tamga olarak kullanmış ve hayvanların özel güçlerini bir mantık tamgası olarak kabul etmiştir, oluşturulan bu tamgalar zaman içersinde yazı harfleri olarak kullanılmıştır.
.
Bazı hayvanları kendilerine evcilleştirerek onları kendilerine tutsak-köle etmiş ve onları üreterek birlikte yaşamlarının bir parçası haline getirmiştir, bu haraket tarımsal kültürü oluşturmuştur.
.
Fakat bazı kültürler, bazı hayvanları çok kutsal kabul ederek onlara tanrı olarak davranmışlardır, bunun en önemli örneğini Hinduizmde görülen “inek” kutsallığıdır.
.
İnsanlar kendi içlerinde güçlü olan insanları’da toplumlarında örnek insan olarak, toplumlarının örnek-önder-lider insanı kabul etmişlerdir. Her toplumun Milli liderleri vardır.
.
İnsanların insanlara olan bağımlılığı bazen o kadar ileri seviyelerde olmuşturki, insanlar tanrı gibi kabul edilmişlerdir. insanların insanlara bağlılığı “bütün felsefi dengeleri yıkacak güçlere erişmiş” durumlar oluşmuştur.
İnsan heykelleri oluşturmuşlar ve heykelleri kutsal bir araç olarak kullanmışlardır.
.
Bazı heykellerde insan ve hayvanları birleştirerek hayali güçler oluşturmuşlardır.
.
Bazı heykellerde insanları başka nesnelerle birleştirmişlerdir.
.
İnsanlığın bilinen en son büyük peygamberi Hz. Muhammed “”ben ilah değilim…bende sizin gibi insanım”” demesine rağmen tebasındaki insanlar bu önemli uyarıları dikkate almamışlardır..
Hz. Muhammed’in de anlatmak istediği insanların ilah olmadıkları, ilah özelliği taşıyamıyacaklarıdır..
“İnsanları kişisel yöneten genetik yapısı, şahit oduğu ve toplumsal yapının birleşik haraketi”dir.
.
Budizm böyle bir inançtır, Buda bir insandır ve heykelleri ile temsil edilir.
.
Hıristiyanlığın peygamberi Hz. İsa heykel ve resimleri ile temsil edilir.
.
“Hinduizm’de inek buda gibi kutsal bir hayvandır”.
.
Afrika’da bazı kabile topluluklarda Animizim hala toplumsal bir inançtır.
.
Medeni toplumlar dediğimiz toplumlar dahi insanları yüceltir ve insanların peşinden giden bazı milyonları bulan taraftarlar oluşur.
.
İnsanlara ya’da “canlılara tapan insanlar”ın “cahil toplumlar” olduğunu düşünmek gereksede insanların böyle bir beyinsel haraketi olduğunu ve bu olgunun toplumlarda tarihler boyu sürdüğünü ve insanlığın bu olgudan-davranıştan ayrılmadıklarını görmekteyiz.
.
.
“İnsanlık hala felsefenin, bilimin ve mantıkların peşinden gitmeyi öğrenememiştir”….insanlık başladığı günkü gibi yoluna devam etmektedir..
.
.
.
http://en.wikipedia.org/wiki/Animism
.
.
.
devam edecek.
.