•   Oğuz Türkleri toplumlarında nesil boylarına yaratılış isimleri veren bilge toplumdur.

      Türkler balalarına "Bilge" ismi koyup onların bilge insan olmasını istemişlerdir.

      "Bilge Kağan yazıtları" nesline öğüt veren "bilge ata"nın tarihi belgeleridir.

      830 İslamiyetin altın çağı "bilgelik evleri"nin kurulması ile başlar ve 1550 "bilim kitaplarının yakılması" ile sona erer, Halife Memun "Bilgelik evlerinde" dünyadaki bütün kitapları toplamış ve Arapçaya çevirerek Bilimsel Müslüman toplum oluşturmuştur.

      Bilim toplumu ana dilde bilgilerle oluşur, dil toplumun özüdür .

      900 Farabi(Kazakistan Türkü Tarkani) hocaların hocası olarak bilinir ve 70 dil bildiği tarihi kayıtlarda yer almıştır. İmam Maturidi inanç ile bilimi birlikte yaşayan ve öğütleyen bilgedir. Selçuklular "Bilge Türk Toplumu" oluşturmuş Müslüman Türklerdir, bilgelere hiçbir sınırlama getirmemişlerdir.

    • Dünya teknoloji yaşamı endüstri üzerine kurulmuştur.

      Endüstri üretim demektir.

      İnsanlar ihtiyaçlarını temin etmek için çalışırlar, iş kurarlar, işleri yapmak için de iş gereçleri gerekir,  iş gereçleri üretmekte bir iş olarak iş hayatının gereği olur.

      köy ekmeği

      Endüstrilerin maliyetleri iş  aletlerinin gelişimi ile orantılıdır.

      Endüstriyel giderlerin başında zaman, ham madde ve insan giderleri vardır, zaman ve insandan kazanım otomasyon çalışmaları ile mümkündür, otomasyon çalışmaları insanların işlerini yapan makineleşmedir.

      Makineleşme insanların işlerini yaparak insanların bedensel hareketlerini de rahatlatır, bu durum kazanç mıdır yoksa kayıp mıdır tam olarak tesbit edilememiştir..

      Her otomasyon çalışmasının verimlilik sınırı vardır..

      robot

      Dünya artık teknoloji hızını robot çalışmalarına kadar ileri seviyeye getirmiştir, bu gelişme ihtiyaç mıdır bilinmez..

İNSANLARIN ANATOMİK (YARATILIŞ) AYLIK PERİYODU-TEKRARI

İNSANLARIN ANOTMİK AYLIK PERİYODU-TEKRARI BİLİMSEL VERİLERİ
.
AY BİLİMLERİ
.
ANTİK TARİHTEN BU YANA İNSANLAR YAŞAMLARINDAKİ PERİYODİK (TEKRAR EDEN) YAŞAM HARAKETLERİ İL İLGİLENMİŞLERDİR,
BU İLGİ VE ÇALIŞMALAR TAKCİMLERDEDE İLİŞKİLENDİRİLMİŞTİR VE BİR ÇOK AYLIK TAKVİMLERİN GÜNLERİNİ 28 GÜN OLARAK ALMIŞLARDIR, HALEN DÜNYADA KULLANILAN TAKVİMİN ARALIK AYI 28 DİR
canlıların-güncesi
.
Adet Kanamasının Ay İle İlgisi Var mı?
Kadınların bir kısmı adet kanamasını “aybaşı” olarak tarif ederler. Bu, insanoğlunun ay ile kadının adet döngüsünü çok önceden beri ilişkilendirdiğini gösteren önemli bir bulgudur. Aynı ilişkilendirme yabancı dillerde de yaygındır.
“Menses” Latince’de “adet kanaması” anlamına gelmekle beraber yine bu dilde aynı zamanda “ay” anlamına gelen “mensis” kelimesinin çoğuludur yani “aylar” anlamına da gelmektedir. Bu kelime Latince’ye muhtemelen Yunanca’da “ay” anlamına gelen “mene” kelimesinin aktarılmasıyla türetilmiştir.
Ay ile adet döngüsü ve kanaması arasındaki en önemli benzerlik dünyanın uydusu olan Ay’ın da aynen adet döngüsü gibi kendine özgü bir döngüsü olmasıdır. Bu döngünün başından sonuna doğru ay dünyamızda farklı şekillerde görünür. Ay’ın bir döngüsü 29.5 gün sürer ve bu döngüde bir şaşma olmaz.
Bazı kültürlerde tüm kadınların aynı zamanda adet gördüklerine ve kadınların hepsinin Ay ile birlikte çeşitli ruhsal ve bedensel evrelerden geçtiklerine inanılmaktadır. Bilimsel olarak kanıtlanmamış, ancak Amerikan halkının kullandığı bir yönteme göre adet düzensizliği olan kadınlar odalarında ay ışığını temsil eden hafif bir ışığı açık bırakarak uyumakta ve iddialarına göre adetleri düzene girmektedir. Yine eski bir Amerikan geleneğine göre adet sorunları olan kadınlar ayla konuşmaktadırlar.
.
AYIN BİR AYLIK DÖNGÜSÜ
.
İNSANLARDA AY HALİ VE AYLIK YAŞAM PERİYODIU (TEKRARI)
İnsanlardaki aylık periyodik yaşam bilimi; insanların aylık yaşam tekrarları önemlidir, özellikler kadınların yaşamında çok özel haraketler oluşur,
Erkeklerin aylık periyotlerı hakkında yeterli çalışma yapılmamış olsada mademki kadınlar aylık priyodik bir değişijklik göstermektedir o halde onlara eşlik eden erkeklerinde mutlaka uyum göstrmesi düşünülmelidir.
KADINLAR İLK 14 GÜN SONRASINDA UYANMA HARAKETİ GÖSTERİR 28. GÜNDEN SONRA YENİLENME HARAKETİ BAŞLAR ÜÇ GÜN SONRASINDA UYKU DÖNEMİ TEKRAR BAŞLAR.
.
KADINLARDAKİ AY HALİ
KADINLARIN AYI TAKİP EDERK AYLIK YAŞAMLARINI OLUŞTURDUĞU ARAŞTIRILMIŞ OLMASADA BU İKİ HARAKETİN BİRBİRLERİYLE İLİŞKİSİ OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLMELİDİR
.
BİLİM TEKNOLOJİ TARİHİ
DÜNYANIN UYDUSU AY
.
SORU?..
ERKELERDE AYLIK PERİYOD VARMI
BU KONUYA BİR CEVAP BULUNAMAMIŞTIR, FAKAT EŞLER ARASINDA UYUMLULUK HALİ DÜŞÜNÜLMELİDİR ÇÜNKÜ EŞLER BİR BİRİNİ UYARARAK YAŞAMLARINI SÜRDÜRDÜĞÜNE GÖRE ERKEKLERİN HARAKETLERİNİ DİŞİLER YÖNETMEKTEDİR.
ERKELER GÜNEŞ UYDUSUMU
AYLIK PERİYODU-TEKRARI OLMAYAN ERKEKLER  GÜNEŞTEN DAHA FAZLA ETKİLENEBİLİR
.
AY TUTULMASI

Hakkında Bilim Teknoloji

Bunları da bakabilirsiniz

MİLAT; Değişim sahiplenme noktası

Tarih yazının icadı ile başlar… denmektedir… Aslında tarih rakamların kullanılmasıdır. Tarih üzerinde rakamları olmadığında sadece …

Saros jeolojisinde süregelen hayat

Saros körfezi bir yanardağ oluşumudur. Saros jeolojik yapısı köfrezden kıyıya baskı katmanları oluşumudur, bu oluşum …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm hakları www.bilimteknoloji.tv ye aittir