•   Oğuz Türkleri toplumlarında nesil boylarına yaratılış isimleri veren bilge toplumdur.

      Türkler balalarına "Bilge" ismi koyup onların bilge insan olmasını istemişlerdir.

      "Bilge Kağan yazıtları" nesline öğüt veren "bilge ata"nın tarihi belgeleridir.

      830 İslamiyetin altın çağı "bilgelik evleri"nin kurulması ile başlar ve 1550 "bilim kitaplarının yakılması" ile sona erer, Halife Memun "Bilgelik evlerinde" dünyadaki bütün kitapları toplamış ve Arapçaya çevirerek Bilimsel Müslüman toplum oluşturmuştur.

      Bilim toplumu ana dilde bilgilerle oluşur, dil toplumun özüdür .

      900 Farabi(Kazakistan Türkü Tarkani) hocaların hocası olarak bilinir ve 70 dil bildiği tarihi kayıtlarda yer almıştır. İmam Maturidi inanç ile bilimi birlikte yaşayan ve öğütleyen bilgedir. Selçuklular "Bilge Türk Toplumu" oluşturmuş Müslüman Türklerdir, bilgelere hiçbir sınırlama getirmemişlerdir.

    • Dünya teknoloji yaşamı endüstri üzerine kurulmuştur.

      Endüstri üretim demektir.

      İnsanlar ihtiyaçlarını temin etmek için çalışırlar, iş kurarlar, işleri yapmak için de iş gereçleri gerekir,  iş gereçleri üretmekte bir iş olarak iş hayatının gereği olur.

      köy ekmeği

      Endüstrilerin maliyetleri iş  aletlerinin gelişimi ile orantılıdır.

      Endüstriyel giderlerin başında zaman, ham madde ve insan giderleri vardır, zaman ve insandan kazanım otomasyon çalışmaları ile mümkündür, otomasyon çalışmaları insanların işlerini yapan makineleşmedir.

      Makineleşme insanların işlerini yaparak insanların bedensel hareketlerini de rahatlatır, bu durum kazanç mıdır yoksa kayıp mıdır tam olarak tesbit edilememiştir..

      Her otomasyon çalışmasının verimlilik sınırı vardır..

      robot

      Dünya artık teknoloji hızını robot çalışmalarına kadar ileri seviyeye getirmiştir, bu gelişme ihtiyaç mıdır bilinmez..

Ailesini kabullenmeyen insanlar

.

aileyi terk edenler
İnsan sosyal yaşamının en önemli sorunu cenerasyonların aile bağıdır..

Gerek cins gerek felsefi özellikler insanların kişisel hayat haritasını oluşturur.

Aile topluluğunda, eğer bir birey farklı yaşam oertamında bulunur ise ve bulunduğu ortamı ailesinden çok farklı görüyor tercihide ailesini terk etmek olarak uyguluyor ise toplumsal yıkım olabilir..

Çok hızlı değişen çağ yada,ya da çok farklı sosyal yaşamların olduğu bir ortamda genç kişiler daima hareketli olanı seçeceklerdir..çünki genç bir beden hareket isteyen bir bedendir, genç güçlüdür, gelişim ve değişim hareketlidir.

İnsanlar eğer yaşadıkları toplumda varlıklarını ortaya koyacaklar ise, farklı olma hedefi seçerler, böyle durumlarda iki farklı yol vardır, birincisi tolum ile yarışıp üstün gelmeye çalışmak, ikincisi farklı bir alan oluşturup farklı bit insan olmak..
İlki zor olan yoldur, karşısında daima rakipleri ve üstünlük savaşı vadır..bu savaşta herkezin yaptığı harekete ayrı bir üstünlük oluşturarak varılabilir.
İkinci yol ise açık olan yoldur, bu yolda yürümek sadece kişisel kararları ve hareketleri uygulamak ile başarılı olunur..
.
Kişiler toplumun hareketlerine çok bağlı kaldıklarında güdülürler..
.

Toplumların rüzgar gücü vardır, rüzgar gücünün hareket yönü ve şiddeti değişkendir..toplumsal bağları zayıf olanlar toplumsal rüzgar gücünün etkisi ile toplumundan koparlar
.
Bir toplumu ayakta tutan ülküleri vardır..
ülküler zayıfladığında en zayıf yerden kopar..
.
Milli ülküler toplumları geleceğe taşıyan güçlü mantıklardır..
.
Milli ülkü bağlarını güçlü tutmayan toplumlarda bireyler ailelerinden kopar, aileler dağılınca millet bağı zayıflar, zayıflıyan millet bağı ülkedeki birliğin dağılması ile sonlanır…
.

Hakkında Bilim Teknoloji

Bunları da bakabilirsiniz

Bir ülkede düzensiz büyüme- Astigmat büyüme

. Sosyal ve anatomik yapılar çalışırken bir düzen içersinde çalışır, kişisel ve toplumsal ihtiyaçlar, zamanın …

Toplumları bilge yapan felsefe; “Açık kaynak” veya “Özgür çalışmalar”.

Yapımcılar tarafından anlaşılır ve yeni amaçlara uygun değiştirilebilir hâlinin gizli tutulmayıp açık, yani kullanılabilir hâlde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm hakları www.bilimteknoloji.tv ye aittir